Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z laptopem
#11
Mam podobnie, czasami to co 5 minut a czasem to wogóle. Też mam z orange.
Reply
#12
Kabel OK. Teraz co kila minut wyskakuje mi komunikat "Wprowadz login i haslo, aby polaczyc z *moje ip*." Nie przerywa mi neta, tylko musze to zamknac. Jakies pomysly?
Reply
#13
Obsługa techniczna od internetu. Zawsze jak mam problem z neostradą do nich dzwonie, jeśli oni nie naprawią tego od swojej strony przychodzi typ i sprawdza na miejscu za free
Reply
#14
masz ten taki jak pedrive czy taki z baterią duży ten bezprzewodowy?

jak to drugie, to jeden wielki szajs, wywalić to najlepiej. przyzwyczaiłam się, że to tak wyskakuje. ale w nocy śmiga nieźle, jeden plus Big Grin
i na jednym kompie działa normalnie, a na drugim już nie, dzikie jakieś
Reply
#15
Możliwe że znam recepturę na ten problem, posiadasz WIN 7 ?Smile
Reply
#16
Najlepiej skonfiguruj od nowa modem lub ruter.
Wchodzisz na 192.168.1.1 hasło pewnie to admin i login też,a następnie gdzieś będziesz miał [default settings] klikasz restartuje się wchodzi znowu na 192.168.1.1 hasło ^up^ i dajesz takie ustawienia.

Wpierw zrób pierwsze ustawienie + konto i hasło

Ustawienia do Orange:

1.Encapsulation - RFC 2516 PPPoE
VPI - 0
VCI - 35
Multiplexing - LLC

2.Encapsulation - RFC 2516 PPPoE
VPI - 0
VCI - 35
Multiplexing - VC

oraz nazwę użytkownika i hasło do konta wpisujesz w odpowiednim okienku dajesz zapisz i powinno działać,ale jeżeli nie działa to na pewno dali Ci płytkę instalacyjną do konfiguracji i tam wpisujesz wszystko.

To jest konfiguracja routera,ale w modemie powinno podobnie wyglądać.
ss: scr.hu/3qn/f7spd

Pozdrawiam Wink
Reply
#17
Tak, win7.


Feruśś:
Poczekam na rade Athesa, jak jego nie zadziala, to sprobuje Smile
Reply
#18
Upewnię się.
Włączasz komputer, internet jest. Po chwili Ci go odłącza, i każe wpisywać na nowo hasło, poczym internet działa. Tak?
Reply
#19
Tak, kaze wpisywac, ale nie odlacza, wystarczy zamknac. Aktualnie jest git, na razie mi nic nie rozlacza, ale to pewnie chwilowe.


Teraz juz normalnie mi zrywa. Nie pokazuje okienka, tylko musze rozlaczac i wlaczac.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)